Pécs és környéke

A dél-dunántúli régió

Dél-Dunántúl a hét magyarországi statisztikai régió egyike, az ország délnyugati részében helyezkedik el. Három megye, Baranya, Somogy és Tolna alkotja, melynek központja a Pannova Ipari Parktól három kilométerre fekvő Pécs.

Dél-Dunántúl régió Pécs

A régióközpont Pécs

157 000 fős lakosságával Pécs Magyarország ötödik legnagyobb városa, egyben a dél-dunántúli régió gazdasági, oktatási és kulturális központja. Itt működik az 1367-ben alapított első hazai egyetem, amely nemcsak az egyik legnagyobb magyar felsőoktatási intézmény, de nemzetközi szinten is magasan jegyzett, elismert szervezet.

Tradíció és fejlődés

Pécs tudatosan törekszik arra, hogy örökölt és szerzett vívmányait hatékonyan gyarapítsa, ebben a törekvésben pedig a város és térsége gazdasági fejlődése kulcsfontosságú. Mindezt hangsúlyosan segíti és szolgálja a város kiváló megközelíthetősége, magas színvonalú és mobilis oktatási rendszere, élményekben gazdag kulturális kínálata, jól kiépített közműrendszere, a beszállítói szerepre felkészült helyi vállalkozások nagy száma, nem utolsó sorban pedig a helyi iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem és a város önkormányzatának partneri együttműködési szándéka az érdeklődő befektetőkkel. A település mindig is az eltérő kultúrák és társadalmak gyűjtőpontja volt, a város formálásában pedig az ide érkezők tevékeny szerepet vállaltak.