english
Bejelentkezés
Kapcsolat Honlaptérkép Írjon nekünk! Irodahotel

Ipari park és környezete

A PANNOVA Ipari Park a STRABIL Kft. ingatlanfejlesztési beruházásaként az egykori Pécs-Kővágószőlősi Ércdúsító Üzem területén és annak környezetében működik a Mecsek Dél-nyugati lábánál.

Jelenlegi területe 53 hektár. A cél egy olyan koncentrált ipari termelő tevékenység létrehozása, amely elősegíti a kis- és középvállalkozások betelepülését s szakmailag támogatja az innovációs kezdeményezéseket, illetve szolgáltatásaival a vállalkozásfejlesztés egyik színterévé válhat.

A park igen kedvező területi adottságokkal rendelkezik: lakott övezetektől távol, zöldövezeti környezetben terül el, így a betelepülő vállalkozások tevékenysége nem korlátozott.

A fejlesztés első ütemét jelentő törzsterület már meglevő épületei és kiépített infrastruktúrája révén jelentősen lecsökkenti a betelepülni kívánó vállalkozások induló költségeit.

A Park működése és célrendszere összhangban van a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által megfogalmazott régiós iparipark-fejlesztési alternatívákkal, s ilyenformán megvalósítja a rendszerváltás „melléktermékeként” létrejött, máig hasznosítatlan barnaövezet integrálását a gazdaságfejlesztés vérkeringésébe.


A PANNOVA Ipari Park támogatását és a Parkkal való együttműködést az alábbi szervezetek tartották fontosnak szándéknyilatkozatukban is megerősíteni:

lablec
Akadálymentes verzió