Infrastruktúra

A Park közműhálózatának nagy része az 1960-as években épült ki. A létesítéskor az alapvető cél az uránércfeldolgozó-ipar kiszolgálása volt, a hálózatok, berendezések kapacitásai az ércfeldolgozás technológiai igényei szerint kerültek méretezésre, a kapcsolódó szociális létesítmények több mint 1000 fős létszám foglalkoztatásához illeszkedtek. A létesítés óta új szennyvíz- és gázhálózat létesült.
Az Ipari Park területén kialakított telkek mindegyikén azonnali rácsatlakozással igénybe vehető az alábbi infrastruktúra teljes spektruma, s a STRABIL Kft. segítséget nyújt a betelepülni szándékozó vállalkozásoknak a hatósági engedélyek beszerzésében, illetve benyújtásában.

A PANNOVA Ipari Park fontosabb paraméterei:

A park területe 53, 82 ha
A betelepült cégek száma 2008-ban 20 db
A foglalkoztatottak száma 250 fő

A PANNOVA Ipari Park közmű-ellátottságát tekintve minden alapvető igényt kielégít:

- gáz
- elektromos áram
- ivóvíz
- tűzivíz-hálózat:
- kommunális szennyvízelvezetés
- csapadékvíz-elvezetés
- telefon
- vasúti iparvágány
- térvilágítás és úthálózat

A PANNOVA Ipari Park a STRABIL Kft. ingatlanfejlesztési beruházásaként az egykori Pécs-Kővágószőlősi Ércdúsító Üzem területén és annak környezetében működik a Mecsek Dél-nyugati lábánál. A park igen kedvező területi adottságokkal rendelkezik: lakott övezetektől távol, zöldövezeti környezetben terül el, így a betelepülő vállalkozások tevékenysége nem korlátozott.

A PANNOVA Ipari Park betelepítési stratégiáját igyekeztünk úgy kialakítani, hogy befektetőink közműellátási és helyigényeit a lehető legnagyobb mértékben ki tudjuk elégíteni. Az Ipari Park területén kialakított telkek mindegyikén azonnali rácsatlakozással igénybe vehető a korszerűen felújított infrastruktúra teljes spektruma.