english
Bejelentkezés
Kapcsolat Honlaptérkép Írjon nekünk! Irodahotel

IrodahotelMegjelent az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjának keretében Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése – iparterületek támogatása c. pályázat a régióban működő, illetve letelepülni kívánó, elsősorban gyártó valamint szolgáltató vállalkozások korszerű telephelyi feltételeinek megteremtéséért.

Telephelyfejlesztésre és modernizációra vonatkozó pályázatát térítésmentesen elkészítjük, amennyiben az PANNOVA Ipari Parkban telepedik le! A PANNOVA Ipari Park kiegészítő szolgáltatásaival túlmutat egy egyszerű ipari park keretein.

Egyértelműen egy olyan koncentrált ipari termelő centrum létrehozása volt a célunk, amely idővel egy újraiparosodó térség fejlesztési központjává válhat, éppen ezért opcionálisan igénybe vehető, egyedi szolgáltatásokkal várjuk a betelepülőket.

A meglévő telephelyek, illetve az új telephelyek kialakításához és fejlesztéséhez most pályázati támogatást kaphat a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében!

A pályázat részletei:

A pályázat olyan vállalkozások telephelyeinek fejlesztésére vonatkozik, amelyek vállalják, a, hogy az ipari területek infrastruktúrával való ellátása esetén a projekt befejezését követő 3 év elteltével legalább 4 új vállalkozás költözik be, melyet bérleti/adásvételi szerződéssel kell igazolni ill. 3 év elteltével a tartósan bérbe adható területek 40%,át, és a fenntartási időszak végére a 60%,át hasznosítja. KKV-k 3 éves fenntartási kötelezettség választása esetén a projekt befejezését követő 3 év elteltével a tartósan bérbe adható területek 60%-át kell igazolt módon hasznosítani.
A komponens célja a régió versenyképességének megőrzése érdekében a régió vonzó befektetési környezetének, infrastrukturális ellátottságának biztosítása. Cél a régió területén többletkapacitás kiépítése, új munkahelyek teremtése.

Támogatható tevékenységek:

  • Telekhatáron belüli infrastruktúra (gáz, víz, csatorna, út, iparvágány, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények, stb.) fejlesztése és korszerűsítése,
  • Épületek, építmények építése, bontása, korszerűsítése, bővítése, átalakítása gazdasági tevékenységek kiszolgálására
  • Minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetése
  • Terület előkészítési munkák, környezetvédelmi kárelhárító munkálatok
  • Telekhatáron kívüli infrastruktúra (gáz, víz, csatorna, nem állami kezelésű út, szennyvíz, elektromos vezetékrendszer, tűzi-víz rendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat) kiépítése, fejlesztése és korszerűsítése
  • A projekthez közvetlenül kapcsolódó oktatás, képzés

A megszerezhető uniós támogatás legalább 10 millió, legfeljebb 500 millió forint. A támogatás mértéke minden esetben a beruházás összértékének legfeljebb fele lehet. A pályázatok benyújtása 2010. február 28-ig lehetséges.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk jelentkezését a pályázati feltételek és a fejlesztési elképzelések egyeztetése céljából.

Pályázati dokumentáció elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján: http://www.nfu.hu/doc/1965
Információ:
E-mail: info@pannovaip.hu

lablec
Akadálymentes verzió