english
Bejelentkezés
Kapcsolat Honlaptérkép Írjon nekünk! Irodahotel

A gazdaság ösztönzése

A régió gazdasági életének jelenleg elsődleges feladata a hazai nemzetközi befektetők tőkeerős vállalatainak a térségbe vonzása, a régió innovációs tevékenységének fejlesztése a vállalatok és a kutatóhelyek együttműködésének elősegítésével.
Ennek megfelelően mind a gazdaság, mind pedig a politika szereplői igyekeznek a lehető legkedvezőbb feltételeket megteremteni a betelepülő vállalkozások számára.
Az önkormányzatok elsősorban a termelő, környezetkímélő, illetve munkahelyteremtő beruházásokat ösztönzik, a helyi iparűzési adó csökkentésének és a legkülönbözőbb támogatási formáknak az ötvözésével.

A régió ipari létesítményeinek, befektetés ösztönző lépéseinek kialakítása mellett kiemelt szerepe van a legszélesebb igényekhez is alkalmazkodó átképzési és továbbképzési rendszereknek.
Ennek megfelelően a régió magasan képzett, a legújabb technológiákat elsajátított, versenyképes munkaerővel rendelkezik A dél-dunántúli régió és ezen belül a jelenleg több mint húsz kis- és középvállalkozásnak otthont adó PANNOVA Ipari Park kiaknázatlan lehetősége, hogy a felsőoktatási intézményeken alapuló tudásközpontok, a humánerőforrás-képzése és az innovatív fejlesztések eredményeinek piacképességét elősegítse. A jelen és a jövő kihívásaihoz alkalmazkodó Pécsi Tudományegyetem és az egyre erősebb pozícióval bíró Kaposvári Egyetem majdnem minden tudásterületet lefedő oktatási tevékenységével egyedülálló tudásbázist teremt a megfelelő szakemberek helyben történő kiválasztásához

lablec
Akadálymentes verzió